среда, 4 мая 2016 г.

ВИСТАВКА "УКРАЇНСЬКА ДРУГА СВІТОВА"

   Друга світова війна – найбільший збройний конфлікт в історії людства. В ньому протистояли два військово-політичні блоки – держави Осі та Об’єднані Нації (Союзники). Бойовими діями були охоплені Європа і Східна Азія, Африка і Близький Схід, Атлантика і Тихий океан. Україна була одним із театрів, де відбувалися найзапекліші бойові дії Другої світової. Війна прийшла на територію України у перший свій день – 1 вересня 1939 року. До останнього дня війни, 2 вересня 1945 року, українці воювали на різних фронтах глобального конфлікту, часто – один проти одного. 
   Українським інститутом національної пам’яті підготовлено виставку "Українська Друга світова". З електронним варіантом цієї виставки можна ознайомитися за посиланням: http://www.ww2.memory.gov.ua/vystavka/ Банерний варіант виставки розміщено на базі Краматорської української гімназії за адресою: вул. Архангельська, 11, міста Краматорськ. З метою належного відзначення мужності та героїзму переможців нацизму у Другій світовій війні, виховання у дітей та учнівської молоді почуття патріотизму, національної гідності, готовності до захисту своєї держави, шанобливого ставлення до старшого покоління пропонуємо педагогічним працівникам загальноосвітніх навчальних закладів Донецької області застосувати під час підготовки та проведення заходів меморіального та просвітницького характеру матеріали виставки "Друга світова війна", розміщені на цьому блозі у скороченому текстовому варіанті (за умови неможливості очно або в онлайн-режимі ознайомити учнів з матеріалами виставки).
   Відео екскурсії, яку проводить учитель історії Краматорської української гімназії Савчук О.А., можна знайти за посиланнями:
1) https://youtu.be/q0cdDc4A7IM (події 1939 р.);
2) https://youtu.be/22XorlZTXuY (події 1941  початку 1942 рр.);
3) https://youtu.be/lVwavOIcmUM (нацистський окупаційний режим);
4) https://youtu.be/6fMJFe8U-hQ (Голокост);
5) https://youtu.be/Xb70rUuyI_g (українці - Праведники народів світу);
6) https://youtu.be/FgjlKOgnkZw ; https://youtu.be/4A2SHjBRl-A  (події 1944 р.)
7)https://youtu.be/3PcSfWJliCo (людські та матеріальні втрати України).



Комментариев нет:

Отправить комментарий